Veel gestelde schoonmaak vragen

Wij zijn gek op schoonmaak uitdagingen. Krijg je iets niet schoon en heb je alles al geprobeerd? Hieronder staan verschillende schoonmaak uitdagingen die wij met Cleeny voor bedrijven en particulieren hebben kunnen oplossen.

Per product proberen we het inzichtelijk te maken wat je er mee kan. Zo kan onze Cleeny P2 multi ontkalker, niet alleen binnen worden gebruikt maar ook bijvoorbeeld voor het staartstuk van een buitenboordmotor aan een boot.

Krijg je het alsnog niet schoon? Bel ons en wij gaan ons uiterste best doen om je te helpen, want wij willen schoonmaken weer leuk maken!

Cleeny Schoonmaakmiddelen

Cleeny maakt echt alles schoon!

Cleeny is biologisch afbreekbaar

Cleeny is milieuvriendelijk & krachtig

Cleeny heeft geen inwerktijd

Niet tevreden geld terug!

Vet of olie verwijderen lastig?

Pak een aangekoekt bakblik, ovendeur of plakkerig ovenrooster gemakkelijk aan met Cleeny!

oven schoonmaken

Oven Voor

oven schoonmaken

Oven Na

Vet & olie gerelateerde schoonmaakvragen

Hardnekkig vet verwijderen? Niet alleen in de keuken kan je met vetvlekken te maken hebben. Onze producten zijn daarom multi-inzetbaar, ook andere vet gerelateerde schoonmaak problemen.

Onze auto en caravan zit onder de hars hebben jullie daar een oplossing voor?

Met Cleeny p1 multi ontvetter & vloerreiniger gebruiksklaar kunt u gemakkelijk hars van dergelijke oppervlakken verwijderen. U maakt uw caravan gemakkelijk schoon door de caravon van onder naar boven in te sprayen en dit even te laten inwerken, een 5 minuten, en veeg het dan af met een microvezeldoek. Niet in de zon verwerken of op een warme ondergrond. Wij raden wel aan altijd eerst een klein stukje te testen.

Kan ik frituurvet en algen van mijn bestrating schoonmaken?

Met Cleeny p1 multi ontvetter & vloerreiniger kunt u meestal het frituurvet of algen van de bestrating verwijderen. Giet Cleeny p1 multi ontvetter & vloerreiniger op de vlek (droge ondergrond) laat dit 15 minuten inwerken hierna droog deppen met een katoenen doek, nog beter met gepaste druk (hogedrukspuit) en heet water afspuiten. Mocht het niet het gewenste resultaat geven de behandeling herhalen voorkeur op een droge vlek aanbrengen (verfbrander droog maken). Als er toch een vlek achter blijft Cleeny P1 multi ontvetter & vloerreiniger er op gieten en laten zitten.

Hoe kan ik zeep, olie of hardnekkig vuil schoonmaken van mijn houten vloer ?

Met Cleeny p1 multi ontvetter & vloerreiniger kunt u uw houten vloer of parket prima schoonmaken! Vul een emmer met 10 liter koud water voeg hier 1 liter Cleeny p1 multi ontvetter & vloerreiniger aan toe, verdeel dit over een deel van de vloer 5 a 10 m2 per keer zorg dat het niet op droogt en ga met een boender (luiwagen) over de vloer en zuig na het boenen het water op met een waterzuiger (klein beetje Cleeny V1 anti schuim toevoegen aan de vuilwater tank). Als je geen waterzuiger hebt kun je het water ook naar 1 punt trekken met een vloer en of raam trekker neem het water dan op met doeken. Pak nu een emmer schoon water en dweil de vloer goed na.  Nu kun je de vloer weer in de olie zetten en onderhouden met zeep. Doe altijd eerst een proef stukje.

Ik heb olie gemorst op onze bestrating, hoe kan ik de oprit makkelijk schoonmaken?

Met Cleeny p1 multi ontvetter & vloerreiniger kunt u olie op uw oprit of bestrating, normaal, goed schoonmaken. Giet Cleeny p1 multi ontvetter & vloerreiniger op de vlek (droge ondergrond) laat dit 15 minuten inwerken hierna droog deppen met een katoenen doek, nog beter met gepaste druk (hogedrukspuit) en heet water afspuiten. Mocht het niet het gewenste resultaat geven de behandeling herhalen voorkeur op een droge vlek aanbrengen (verfbrander droog maken). Als er toch een vlek achter blijft Cleeny P1 multi ontvetter & vloerreiniger er op gieten en laten zitten.

Kalk verwijderen lastig?

De boot, Senseo machine, Douche of Toilet, waar water is, is kalk! Verwijder kalk gemakkelijk met Cleeny.

20160328_125118

Waterkoker Voor

20160328_125740

Waterkoker Na

Kalk gerelateerde schoonmaakvragen

Vet verwijder je met een ontvetter (alkalisch schoonmaakmiddel), wat er dan nog overblijft is kalk. Zie hieronder de meest gestelde schoonmaakvragen over kalk. Wil je een zuurgevoelige ondergrond ontkalken; marmer, travertin Belgisch hardsteen, beton enz, dan is  P9 Cleeny multi Cleaner en Polish uitermate geschikt.

Kan ik mijn waterkoker ontkalken met Cleeny?

Jazeker, doe een halve liter in de waterkoker en verdeel dit met een borstel of spons het kalk zal snel oplossen, goed met schoon water naspoelen.

Wij hebben kleurverschil in onze voegen is dit op te lossen?

Soms zit er inderdaad kleurverschil in het voegwerk dit is in bepaalde gevallen op te lossen met Cleeny P2 multi ontkalker. Breng Cleeny P2 multi ontkalker aan met een veger of een nevelspuit, spuit hierna af met een hogedrukspuit (gepaste druk). Zet altijd eerst een proef op, om het snel te beoordelen kun je de voeg droog föhnen met een verfbrander.

Hoe krijg ik kalk van de romp van mijn boot af en gele aanslag op de waterlijn?

Dit kan met Cleeny P2 multi ontkalker.
Werkwijze: meng 1 liter water met 1 liter Cleeny P2 concentraat dan met een spons of een borstel de romp van onder naar boven inzetten als u 3 of 4 strekkende meter heeft gedaan met water naspoelen (tuinslang) zorg er voor dat wat u nog moet behandelen zoveel mogelijk droog blijft omdat het product beter werkt op een droge ondergrond.
Voordelen:tast rvs en aluminium niet aan, etst niet op de coating wat andere zuren wel doet

Kan ik het staartstuk van mijn buitenboordmotor reinigen met Cleeny?

Cleeny P2 multi ontkalker in een emmer doen en dan aanbrengen op het staartstuk met een borstel, spons of sprayer als het schoon is naspoelen met water.

Kun je cementsluier verwijderen van nieuwe tegel wanden of vloeren?

Werkwijze maak voegen nat met gewoon water verwijder overtollig water van de tegels met een vloer of raamtrekker. Meng nu in een emmer 1 liter Cleeny P2 multi ontkalker met 3 liter water verdeel dit over de wand of vloer activeer met een wit schuursponsje. Naspoelen met schoon water en droog maken met een wisser en of doeken. Nooit op kalkhoudende natuursteen gebruiken of cementgebonden materialen bv een betonnen aanrechtblad.
Tegenwoordig is de voeg ook wel eens niet cementgebonden maar epoxy gebonden, epoxy zal niet reageren op Cleeny P2 multi ontkalker is dit het geval dan kun je de sluier verwijderen met Cleeny P1 multi ontvetter.

Overige Schoonmaak vragen

Wij hebben een waterontharder en sindsdien hebben wij allemaal vlekken op de kranen, tegels enz wij krijgen dit er niet meer af het bedrijf die het heeft geplaatst zegt dat het mineralen zijn en lastig te verwijderen is. Hebben jullie daar een oplossing voor?

Helaas komt dit vaker voor en is inderdaad veel lastiger te verwijderen dan kalk. Wij hebben een product P9 multi reiniger en polish dit is 1 van de weinige middelen die de mineralen verwijderd (lukt niet altijd).
Werkwijze: maak de bijgeleverd spons nat en schraap met de spons wat product uit het bakje ga dit ligt inmasseren kan gebruikt worden op glas, tegels, chroom altijd oppassen voor krassen dus niet te hard schrobben en altijd testen. Op een krasvaste ondergrond zoals tegels, wc pot kun je wel een schuurspons gebruiken.
P9 verwijderd ook kalk, vet en is dus breed inzetbaar voor moeilijke schoonmaak klusjes.

Ons huis is net gebouwd en nu zijn de muren wit uitgeslagen is dit op te lossen?

Vaak is het huis in een natte periode gemetseld en of gevoegd hierdoor ontstaan zouten en bij verdampen van het vocht uit de stenen transporteert het water de zouten en vrije kalk naar de oppervlakte. Zouten zijn vaak oplosbaar in water en kunnen soms vanzelf weg trekken, maar in de meeste gevallen is het een hardnekkig probleem.

De oplossing is het metselwerk behandelen met Cleeny G1 metselwerk reiniger. Doe het product in een emmer en breng dit van onder naar boven aan met een blok kwast zet 4 tot 6 m2 in en spuit dit dan met gepaste druk af ook weer van onder naar boven zorg er voor dat wat nog behandeld moet worden zoveel mogelijk droog blijft. zo behandel je al het wit uitgeslagen metselwerk. In plaats van een blokkwast kun je het product ook vernevelen met een vernevel pomp, deze kunt u in de webshop vinden en is zuur bestendig, en van onder naar boven in nevelen.

Doe altijd een proefstuk op de gevel laat dit drogen om te beoordelen of het het gewenste resultaat geeft. Als alles schoon is, is het belangrijk te zorgen dat de muren droog blijven dit kun je doen door de gevels te impregneren met Cleeny B1 gevel impregneer.

Staat jouw schoonmaak vraag er niet tussen?

Stuur ons een bericht met jouw schoonmaak probleem en wij komen terug met de oplossing!

CART

× Hulp nodig?