Terras schoonmaken

Groene aanslag verwijderen zonder uren schrobben en op ecologische wijze? Het kan! Groene aanslag wordt veroorzaakt door de natuurlijk groei van algen. Vooral na de winter zie je overal deze aanslag opduiken; denk aan de groene aanslag op schuttingen, tegels en groene aanslag op houten tuinmeubelen. Azijn wordt vaak genoemd als schoonmaakmiddel, maar dit is niet zonder gevaar. Beter kan je kiezen voor een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel zoals onze Cleeny Groene aanslag verwijderaar. Het tuinmeubilair weer heerlijk schoon maken doen we natuurlijk met Cleeny allesreiniger en de ramen worden weer blinkend schoon met Cleeny glasreiniger! Kortom de zomer kan beginnen!

terras schoonmaken

Groene aanslag verwijderen lastig?

Groene aanslag verwijderen van je terras of gevel is een vervelende klus, maar niet met Cleeny!

groene aanslag verwijderen hout

Groene aanslag terras

hout schoonmaken

Groene aanslag gevel

Probeer het product zelf of vraag een proefpakket aan!

Wil je groene aanslag verwijderen? Maak je tegels makkelijk schoon.

Allereerst wat is groene aanslag? Groene aanslag is een natuurlijke groei van algen. Je ziet groene aanslag met name op plekken waar weinig zonlicht komt. Als de zon schijnt heb je er minder last van en juist als de dagen korter worden en het vaker regent zie je dat je mooie terras of tuinmeubelen groener worden. De mossen en algen houden vervolgens het water vast wat het probleem alleen maar verergert.

Naast dat groene aanslag er onaantrekkelijk uit ziet in je tuin, is het ook nog eens gevaarlijk. Wanneer het regent wordt het nat en glij je alle kanten op. Op het internet kan je de meest uiteenlopende oplossingen vinden; bleek, azijn, hogedrukspuit. Waar men alleen geen rekening mee houdt is het bodemleven onder de bestrating en de bestrating zelf. Zo kan je met een hogedrukspuit de voegen, kapot maken en de steen poreus. Hierdoor is het voor algen alleen maar makkelijker om zich de volgende keer te hechten.

Azijn tegen groene aanslag gevaarlijk

Dat je met bleek alles kapot maakt klinkt misschien logisch, maar de nadelen van azijn bleven lange tijd onderbelicht. Azijn “het middel uit grootmoedertijd” wordt vaak ingezet om groene aanslag te verwijderen. In 2019 heeft het RIVM daarom dit middel onderzocht en kwamen ze tot de conclusie dat azijn tegen onkruid schadelijk is voor mens en milieu. Azijn rondspuiten als bestrijdingsmiddel tegen onkruid en groene aanslag kan risico’s opleveren voor het milieu en de gebruiker. Volgens het onderzoekinstituut blijkt nu dat er bij lage percentages azijnzuur al een risico is voor planten naast het bespoten oppervlak. En als veel azijn bij het gebruik van een gieter of fles direct in de grond loopt, kan dat een acuut risico vormen voor bodemorganismen. Gelukkig kan je er wat aan doen en zijn er alternatieven.

Hoe kan je groene aanslag veilig verwijderen?

Groene aanslag kan je veilig verwijderen met “Cleeny Groene Aanslag verwijderaar “. Een biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel. Door de biologische enzymen in dit schoonmaakmiddel worden alg en mos weggevreten. Het enzym hecht zich aan de algen en zorgt ervoor dat deze losgeweekt worden. Cleeny Algendoder is 100% biologisch en veilig voor uw huisdier of andere dieren. Biologisch afbreekbaar maar wel zeer effectief tegen algen.

Veilig schoonmaakmiddel tegen groene aanslag

De schoonmaakmiddelen van Cleeny zijn veiliger voor milieu, mens en ondergrond dan de meeste andere chemische middelen. Hierdoor is Cleeny ook buiten heel goed te gebruiken, ook verfwerk kan je hiermee goed schoonmaken zonder het te beschadigen.

  • Heb je last van groene tegels?
  • De tuinmeubels schoonmaken?
  • Groene aanslag van de kozijnen of ander geverfd hout verwijderen?
  • Terras reinigen?

Cleeny is veilig voor mens, milieu en ondergrond maar krachtig tegen vuil.

 

Schoonmaken & het milieu

Wij blijven onze producten door ontwikkelen. Een schoonmaakmiddel moet goed schoonmaken maar wij vinden het ook belangrijk om het milieu te sparen. Dat is ons gelukt!

Cleeny staat dan ook bekend als een van de beste reinigers op de markt, die ook nog eens veilig is voor ondergrond en gebruiker

Ook hebben we professionele G1 Cleeny metselwerk reiniger. Hiermee maak je de buitenmuren van je huis weer prachtig schoon. Probeer het zelf!

Ook last van groene aanslag buiten?

De Cleeny schoonmaakmiddelen zijn ook heel goed buiten te gebruiken voor veel verschillende dingen. Als je groene aanslag wilt verwijderen van je tuin tegels, de muur, kozijnen of tuinmeubelen.

  • Bespaar tijd! Cleeny werkt snel en heeft een lage inwerktijd.
  • Krachtig tegen moeilijk vuil, zoals algen.
  • Cleeny schoonmaakmiddelen zijn veilig voor verfwerk
  • Met Cleeny reinig je je terras en maak je kunststofplaten makkelijk en snel schoon.